Firma Max Elektro, zajmująca się dystrybucją sprzętu RTV i AGD oraz multimediów, przygotowała dla swoich klientów ciekawe wydarzenie. W piątek, 29 września w sklepie w Świdniku przy ul. Wyszyńskiego 14 odbyły się Warsztaty Kulinarne, które prowadził Szef kuchni Przemysław Czekała, właściciel restauracji współpracujący z firmą Amica, największego polskiego producenta sprzętu AGD. Warsztaty połączone były z prezentacją produktów tej firmy.
Przemysław Czekała przygotował menu, w którym znalazły się potrawy bardzo oryginalne, czasem egzotyczne, ale też takie, które odpowiadają różnym gustom, także dziecięcym. Każdy chętny mógł posmakować, między innymi, takich potraw jak: curry w wersji orientalnej, kulebiak z łososia norweskiego w cieście francuskim, domowe burgery z wołowiną i konfiturą z czerwonej cebuli oraz innymi dodatkami. Było też kilka potraw na słodko, a wśród nich śliwki węgierki flambirowane z zielonym pieprzem, a dla dzieci tajskie risotto z mlekiem kokosowym z egzotycznymi owocami i lodami. Można było na własne oczy zobaczyć jak Pan Przemysław przygotowuje potrawy, ale również posłuchać ciekawych kulinarnych opowieści. Zainteresowani mogli także poznać ofertę sprzętu kuchennego. Jak się okazuje można, bez wielogodzinnego przeglądania internetu i analizowania danych technicznych różnych modeli, dowiedzieć się od kompetentnego personelu sklepu jakie są wady i zalety różnych sprzętów oraz uzyskać porady pod kątem bardzo indywidualnych potrzeb klientów. Na warsztaty kulinarne trafiły nie tylko osoby wcześniej zaproszone, ale również przechodzące obok sklepu, zwabione zapachem smakowitych potraw przygotowanych przez Pana Przemysława. Menu było na tyle bogate i różnorodne, że wydarzenie zaplanowano na cały dzień.
mk
Artykuł przeczytano 250 razy
Last modified: 29 września, 2023